Dobrodosli

Nadam se da cete naci ovde sve ono sto je bas vama u ovom trenutku potrebno, a za sve ono cega nema na blogu potrudicu se da vam odgovorim, a vi postavite pitanje na moj mail. Ako zelite mozete da mi postavite pitanje u vezi dojenja na e-mail: tea774@hotmail.com Ne zaboravite da pogledate i u arhivi! Vasa pitanja i moj odgovor cu postaviti na svoj blog bez vasih licnih podataka vec samo kao temu koja bi mogla biti interesantna jos nekoj mami. Ukoliko ne zelite da se vase pitanje pojavi na blogu molim vas da mi to naglasite u mailu.

уторак, 8. мај 2007.

Pocetak...ili otkud ovaj blog o dojenju...

U vreme kada sam ja pocela sa dojenjem svog prvog deteta nisam znala maltene nista o dojenju osim da tako nesto postoji. I to je to. Ni kako dojiti bebu, ni koliko cesto, ni da li cu JA to moci. U glavi mi je bila jako velika zbrka.
U vreme kada sam saznala da sam trudna pocela sam da trazim informacije na ovu temu i sve sto mi je bilo dostupno u to vreme (1998) se svodilo na par starih knjiga u Gradskoj biblioteci. One su bile moj izvor znanja koje mi je trebao. Najbolja stvar je bila sto se radilo o medicinskim klnjigama. Naucila sam dosta toga o tome kako ustvari sama dojka izgleda iznutra i o nekim detaljima dojenja. U to vreme jos nisam imala pristup internetu tako da je to bilo sve.
Negde pred kraj moje prve trudnoce pocela je sa radom i skola roditeljstva u nasem Domu Zdravlja. Jos informacija sam dobila i jako sam im zahvalna.

Danas kada imam troje dece zelim da podelim sa vama sve ono sto sama znam iz svog iskustva u dojenju svoje troje dece ali i sve ono sto sam naucila. Jos uvek ucim i nadam se da cu uspeti bar nekoj od vas da prihvati dojenje kao najzdraviji i najprirodniji nacin ishrane za svoju bebu.

Negde krajem prosle godine sam zapocela da pravim svoj blog na ovoj adresi http://babyandchild.blogspot.com/. Tada sam mislila da to bude u neku ruku moj blog o raznim stvarima vezanim za bebe i decu. Posto sam videla da je mnogim mamama potrebno znanje koje imam iz oblasti dojenja prebacila sam se na svoj jezik umesto engleskog sa kojim sam pocela na http://babyandchild.blogspot.com/blogu , a onda sam resila i da blog ima svoje ime koje mu dolikuje jer ce biti posvecen bas ovoj temi DOJENJU. Potrudicu se da sve teme koje sam tamo zapocela prebacim ovde da sve bude na istom mestu.

Tako je nastao bas ovaj na kom se trenutno nalazite. Dobrodosli!

Pozdravlja vas vasa Tea!

3 коментара:

Анониман је рекао...

Bravo Tea !
Trenutno radim neke radove na temu dojenja pa mogu ti ih dati za tvoj blog :)

Tea је рекао...

Ok. Hvala ti. Posalji mi na mail tvoju msn adresu. Cackala su mi deca po msn-u i izbrisala maltene sve kontakte pa te nenam vise.

Ivana је рекао...

Hvala puno! Drago mi je da se neko potrudio da promovise dojenje kao najzdraviji nacin ishrane beba!