Dobrodosli

Nadam se da cete naci ovde sve ono sto je bas vama u ovom trenutku potrebno, a za sve ono cega nema na blogu potrudicu se da vam odgovorim, a vi postavite pitanje na moj mail. Ako zelite mozete da mi postavite pitanje u vezi dojenja na e-mail: tea774@hotmail.com Ne zaboravite da pogledate i u arhivi! Vasa pitanja i moj odgovor cu postaviti na svoj blog bez vasih licnih podataka vec samo kao temu koja bi mogla biti interesantna jos nekoj mami. Ukoliko ne zelite da se vase pitanje pojavi na blogu molim vas da mi to naglasite u mailu.

понедељак, 28. мај 2007.

Kako bebu pravilno postaviti da sisa?

Sedite ili lezite tamo gde vam je najudobnije.

1. Telo i glava vase bebe treba da budu u pravoj liniji. Bez obzira da li bebu drzite sa strane ili uspravno ona uvek treba da bude licem i telom okrenuta ka vama. Beba ne moze da sisa ili guta lepo ako joj je glava okrenuta na stranu ili ako drzi ruku ispred lica.

2. Lice vase bebe treba da bude okrenuto ka vasoj dojci, a nos treba da joj bude u ravni sa bradavicom. Na taj nacin beba moze da obuhvati veci deo dojke (areolu) okolo bradavice. Kada beba dodirne usnama bradavicu ona instinktivno otvara usta. Beba treba da obuhvati areolu vise odozdo nego odozdo.

3. Drzite vasu bebu blizu vaseg tela, tako da ona moze slobodno da zahvati dojku. Uvek prinesite bebu dojci, a ne dojku bebi. Nemojte se povijati u napred jer to moze izazvati bolove u ledjima.

4. Ako je beba tek rodena onda joj pridrzavajte celo telo, a ne samo glavu i ramena. To joj omogucava da ostane blizu, ali i da istovremeno slobodno pomera vrat i glavu.

5. Ako mislite da treba da pridrzite grudi, obuhvatite dojku sa donje strane slobodnom rukom. Uradite to celom rukom a ne samo sa dva prsta (ne drzite prste kao makaze), jer na taj nacin mozete izvuci dojku bebi iz usta i pokvariti dobro pripajanje. Mnoge zene to rade jer misle da beba ne moze slobod­no da dise dok sisa. Medutim priroda se pobrinula da se nozdrve bebe usmeravaju na stranu da bi ona mogla siobodno da dise dok sisa. Beba moze da izgleda kao da je zgnjecena ispod dojke, ali to je dobro. Sve dok moze slobodno da pomera glavu beba ce sama naci polozaj koji joj najvise odgovara da slobodno dise.

Нема коментара: