Dobrodosli

Nadam se da cete naci ovde sve ono sto je bas vama u ovom trenutku potrebno, a za sve ono cega nema na blogu potrudicu se da vam odgovorim, a vi postavite pitanje na moj mail. Ako zelite mozete da mi postavite pitanje u vezi dojenja na e-mail: tea774@hotmail.com Ne zaboravite da pogledate i u arhivi! Vasa pitanja i moj odgovor cu postaviti na svoj blog bez vasih licnih podataka vec samo kao temu koja bi mogla biti interesantna jos nekoj mami. Ukoliko ne zelite da se vase pitanje pojavi na blogu molim vas da mi to naglasite u mailu.

четвртак, 10. мај 2007.

Da li dojiti bebu kada se razboli?

Da, morate da nastavite da dojite bolesnu bebu (ako je beba suvise slaba i ne moze da sisa trebalo bi joj dati izmlazano majcino mleko), jer se majcino mleko aktivno bori protiv bolesti, Majcino mleko sadrzi veliki broj supstanci za borbu protiv bolesti. Na primer, ako se bakterije koje prouzrokuju proliv nalaze u vasoj okolini, vase telo proizvodi antitela u vasem mleku protiv tih bakterija da bi zastitilo bebu. Majcino mleko se lako vari tako da je smanjen rizik da ce beba povratiti posle hranjenja.
Koliko sam ja primetila, a i druge majke to vec dobro znaju, da sve bebe kada se ne osecaju dobro odbijaju instinktivno svu hranu, a jedino sto zele je mamino mleko. Ukoliko im je vec uvedena dohrana (kasice i sl.) vratice se na cvrstu hranu cim im bude bolje.

Нема коментара: