Dobrodosli

Nadam se da cete naci ovde sve ono sto je bas vama u ovom trenutku potrebno, a za sve ono cega nema na blogu potrudicu se da vam odgovorim, a vi postavite pitanje na moj mail. Ako zelite mozete da mi postavite pitanje u vezi dojenja na e-mail: tea774@hotmail.com Ne zaboravite da pogledate i u arhivi! Vasa pitanja i moj odgovor cu postaviti na svoj blog bez vasih licnih podataka vec samo kao temu koja bi mogla biti interesantna jos nekoj mami. Ukoliko ne zelite da se vase pitanje pojavi na blogu molim vas da mi to naglasite u mailu.

четвртак, 10. мај 2007.

Da li bebe koje se doje manje obolevaju?

Da definitivno. Dojenje stiti od cestih infekcija, posebno proliva (dijareje) i bolesti respiratornih organa. Cak i u najboljim higijenskim uslovima bebe koje se hrane vestackom hranom su 5 puta podloznije dijareji. Kada je poremeceno snabdevanje vodom i gorivom, infekcije se sire neverovatnom brzinom. Cetrnaest puta je veca mogucnost da bebe koje su hranjene vestackim mlekom umru od dijareje i tri puta je veca mogucnost da umru od bolesti respiratornih organa. Dojenje smanjuje mogucnostda beba dobije infekciju urinarnog trakta, sto moze dovesti do bolesti bubrega ili usnu infekciju koja moze dovesti do gubitka sluha.
Mogu da vam kazem da moja deca nikada nisu imala upalu uha ili problem sa stomacicem i prolivom. Da je bas slucajnost neverujem. I ono sto je takodje vazno je i ako se razbole mnogo brze i lakse ozdrave.

1 коментар:

Unknown је рекао...

Ja dojim tri i po meseca vec ,i beba mi ima konstatan proliv a takodje pre toga upalu uha . I bolnici smo na odeljenju cekamo ,tako da ja ipak mislim da je slucajnost ....