Dobrodosli

Nadam se da cete naci ovde sve ono sto je bas vama u ovom trenutku potrebno, a za sve ono cega nema na blogu potrudicu se da vam odgovorim, a vi postavite pitanje na moj mail. Ako zelite mozete da mi postavite pitanje u vezi dojenja na e-mail: tea774@hotmail.com Ne zaboravite da pogledate i u arhivi! Vasa pitanja i moj odgovor cu postaviti na svoj blog bez vasih licnih podataka vec samo kao temu koja bi mogla biti interesantna jos nekoj mami. Ukoliko ne zelite da se vase pitanje pojavi na blogu molim vas da mi to naglasite u mailu.

среда, 29. септембар 2010.

Banka mleka je dobila vozilo...


Sa zadovoljstvom nastavljam da pratim rad nase prve banke humanog mleka. Da vidimo zajedno sta to ima novog kod njih:

Novo vozilo omogućiće prikupljanje veće količine mleka za prevremeno rođene bebe

Beograd, 28. septembar 2010 – U okviru projekta “Podrška razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji” Rosa je donirala Institutu za neonatologiju prvo vozilo za prikupljanje humanog mleka od majki dobrovoljnih davalaca. Novo vozilo će olakšati i omogućiti dobavljanje većih količina mleka za prevremeno rođene i bebe sa zdravstvenim problemima koje su smeštene u toj ustanovi.

Oko 1.000 beba svake godine zbrine se na Institutu za neonatologiju, a upotreba humanog mleka u ishrani te najugroženije populacije novorođenčadi ima poseban značaj u prevazilaženju problema nezrelosti organa i u određenoj meri utiče na kvalitet preživljavanja.

“Potreba za nabavkom ovog vozila proistekla je iz činjenice da mnoge majke koje imaju višak mleka i žele da ga doniraju, nemaju kome da ostave svoju novorođenčad kako bi došle do Banke humanog mleka na Institutu. Putem ove donacije Rosa vode, medicinski radnici će svakodnevno odlaziti do njih i prikupljati mleko, a bebama na Institutu biće omogućena najbolja i najzdravija hrana – majčino mleko. Očekujemo da ćemo stvarno olakšati mamama da realizuju svoju dobru volju i da će se značajno povećati broj dobrovljnih davalaca donorskog mleka“, izjavila je načelnica Odeljenja za majke Instuta za neonatologiju Slavica Simić.

Zahvaljujući projektu koji ima za cilj podršku razvoju i opremanje prve Banke humanog mleka, koji je podržalo Ministarstvo zdravlja, Rosa će kupiti i najsavremenije medicinske aparate za obradu, kontrolu i čuvanje humanog mleka, što će obezbediti kontinuiranu prirodnu ishranu velikom broju novorođenčadi.

„Projekat koji smo pokrenuli u saradnji sa Institutom počeo je juna meseca, i kupovina vozila je prva donacija kojom Rosa zajedno sa svojim potrošačima, želi da pomogne najmlađim pacijentima. Sledeći korak je nabavka moderne medicinske opreme, a pored toga cilj nam je i da podignemo svest ljudi o važnosti doniranja humanog mleka. Trud koji smo svi zajedno uložili rezultirao je time da smo ohrabrili i motivisali mnoge majke da doniraju višak svog mleka. Projekat “Podrška razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji” traje do kraja oktobra, a kupovinom ROSA vode u pakovanju od 1,5l svako može pomoći dalje opremanje Banke humanog mleka“, izjavila je brend menadžerka Rose Tanja Petrović.

Inače, od ukupog broja rođene dece u Srbiji, između devet i jedanaest odsto rodi se pre vremena, a od toga dve trećine beba je teško bolesno. Pod prevremeno rođenom decom smatraju se devojčice i dečaci rođeni pre 37. nedelje, a najmanje preživele bebe u Institutu za neonatologiju težile su svega pola kilograma.

Нема коментара: