Dobrodosli

Nadam se da cete naci ovde sve ono sto je bas vama u ovom trenutku potrebno, a za sve ono cega nema na blogu potrudicu se da vam odgovorim, a vi postavite pitanje na moj mail. Ako zelite mozete da mi postavite pitanje u vezi dojenja na e-mail: tea774@hotmail.com Ne zaboravite da pogledate i u arhivi! Vasa pitanja i moj odgovor cu postaviti na svoj blog bez vasih licnih podataka vec samo kao temu koja bi mogla biti interesantna jos nekoj mami. Ukoliko ne zelite da se vase pitanje pojavi na blogu molim vas da mi to naglasite u mailu.

субота, 10. јул 2010.

O projektu „Podrška osnivanju prve banke humanog mleka u Srbiji"

Za sve mame koje imaju viska svog mleka, za sve mame koje su pre vremena rodile svoje bebe, za sve mame koje su humane i imaju volju i zelju da svojim mlekom pomognu malim bebama da porastu u velike bebe... :)

______________________________________________________


U našoj zemlji se godišnje prevremeno rodi više od osam hiljada beba, od čega čak pet hiljada ima teške zdravstvene probleme i zahteva posebnu negu i lečenje. Za svako novorođenče, a posebno ono koje je prevremeno rođeno, majčino mleko je od neizmerne važnosti jer u svom sastavu ima hranljive materije koje ga štite od alergija, infekcija i podstiču razvoj imunološkog sistema.

Na žalost, nemaju sve žene mogućnost da doje, dok druge opet imaju više mleka nego što je potrebno njihovoj deci. Upravo one koje imaju više mleka mogu da postanu dobrovoljni davaoci humanog mleka i da na taj način pomognu prevremeno rođenim mališanima. Na Institutu za neonatologiju, gde se leče prevremeno rođene i bebe sa zdravstvenim problemima, potreba za humanim mlekom je najveća jer je ono i hrana i lek za male pacijente.

Upravo zbog toga Rosa je u saradnji sa Institutom, osmislila i pokrenula projekat podrške razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji, kako bi što više beba imalo priliku da dobije najbolju i najzdraviju ishranu – majčino mleko. Od svake prodate flaše Rosa vode od 1,5l biće izdvojena novčana sredstva za kupovinu najsavremenijih medicinskih aparata za obradu i čuvanje mleka, a biće kupljeno i dostavno vozilo za prikupljanje mleka od majki koje imaju više nego što je potrebno njihovoj deci.

Ovaj projekat podržali su voditeljka Nataša Miljković i glumac Srđan Timarov koji su nedavno postali roditelji. Nataša je, inače, i sama rođena pre vremena i to na dan Sv. Tatjane Mlekopitateljice, zaštitnice dojilja, zbog čega joj je, kako je izjavila priča o Banci mleka jako humana i bliska.

Saradnjom sa Institutom na ovom projektu, Rosa takođe ima za cilj da podigne svest ljudi o značaju doniranja humanog mleka kao najzdravijeg načina ishrane novorođenčadi i da poveća interesovanje majki dojilja za doniranje mleka.

Ukoliko želite da pomognete drugim majkama i njihovoj deci, pozivamo Vas da se kupovinom Rosa vode priključite ovoj akciji!

Vise o ovoj akciji na: bankamleka.rs

Нема коментара: