Dobrodosli

Nadam se da cete naci ovde sve ono sto je bas vama u ovom trenutku potrebno, a za sve ono cega nema na blogu potrudicu se da vam odgovorim, a vi postavite pitanje na moj mail. Ako zelite mozete da mi postavite pitanje u vezi dojenja na e-mail: tea774@hotmail.com Ne zaboravite da pogledate i u arhivi! Vasa pitanja i moj odgovor cu postaviti na svoj blog bez vasih licnih podataka vec samo kao temu koja bi mogla biti interesantna jos nekoj mami. Ukoliko ne zelite da se vase pitanje pojavi na blogu molim vas da mi to naglasite u mailu.

петак, 1. јун 2007.

Kako znati da li je beba dobila dovoljno zadnjeg (masnijeg) mleka?

Svaka beba koja sisa onoliko dugo koliko ona zeli, a podoj bi trebao da traje u proseku oko 20-25 minuta, i sama pusti dojku i ne zeli vise da nastavi je povukla i zadnje (masnije) mleko iz dojke. Posle takvog obroka beba ce bisti sita. Ukoliko se desi da je beba iz nekog razloga nervozna u toku sisanja ili je nesto prekine u toku podoja i ne zeli da nastavi sa obrokom, a podoj je trajao kratko, moze se desiti da vam ponovo nakon kratkog vremena trazi da sisa. U tom slucaju ako nije proslo duze od 2-3 sata od predhodnog podoja ponudite joj istu dojku koju je sisala u toku poslednjeg obroka. Na taj nacin ce beba povuci i kaloricno mleko koje jojk je ostalo od poslednjeg podoja. Tek kada je beba dobila i zadnje mleko kod narednog podoja krenite sa drugom dojkom. Na taj nacin beba ce biti sita.
Mlade mame obicno grese pa bebi pri svakom narednom podoju daju drugu dojku tako da beba posisa prednje mleko koje joj sluzi da utoli zedj i ostaje gladna. Na taj nacin se vrte u krug. Beba sisa 5 minuta i odustane od sisanja mama joj ponovo da da sisa posle pola sata i beba opet ovog puta iz druge dojke izvuce prvo mleko i ostane gladna.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Moja beba cesto spava na sisi,pravi pauze i tako ne znam da li je sita,slabo spava tokom dana,cas se smeje cas place